07.04.2014

Отр банк лідер кредитування в Україні.

Тижневик ІнвестГазета опублікував рейтинг найбільших банків за рівнем адекватності регулятивного капіталу. За результатами рейтингу, АТ «ОТП Банк» посів 7 місце серед 32 провідних фінансових установ країни, продемонструвавши оптимальні фінансові показники.
Даний рейтинг проранжував великі і найбільші банки країни за показником адекватності регулятивного капіталу Н2. Норматив Н2, встановлений НБУ, складає 10%. ОТП Банк демонструє показник 20,61%. Як відомо, співвідношення капіталу до зобов'язань фінансової установи служить певним показником платоспроможності та надійності установи.
У рейтинг включені і інші показники діяльності фінустанов. Зокрема, співвідношення кредитів до депозитів, яке також є критерієм довгострокової ліквідності, в ОТП Банку становить 1,48, що означає, що в разі потреби банк цілком може за рахунок планового погашення кредитів розрахуватися за всіма зобов'язаннями, а також демонструє наявність капітальної підтримки з боку материнського банку.

У рейтинг також включений показник поточної ліквідності, який у ОТП Банку складає 63,99%, більш ніж у 1,5 рази перевищуючи норматив НБУ (не нижче 40%).
«Це добре, що видання почали звертати увагу на реальні ключові показники діяльності банків. Капітал і ліквідність дійсно формують надійність, платоспроможність і ефективність бізнес-моделі банку. Більш повна картина перспектив банку доповнюється інформацією про акціонерів банку і їхню стратегічну націленість підтримувати фінансову установу. Опосередковано це відображається і в співвідношенні кредитів до депозитів, за яким ми також посідаємо лідируючі позиції – у тому числі, завдяки послідовній підтримці нашого материнського банку. На мій погляд, саме ці три критерії: ліквідність, капітал та підтримка акціонера - сьогодні виступають основними, адекватними параметрами оцінки банку, на які слід звертати увагу», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».
Нагадаємо, останнім часом ОТП Банк був також визнаний в ряді інших рейтингів: 9-е місце в Рейтингу «50 провідних банків України 2014» за версією журналу Комерсант, 4-е місце в Рейтингу «20 найефективніших банків України» за версією журналу Forbes, звання Фаворита Успіху 2013 в номінації «Споживчий кредит» на думку споживачів, топ-5 роздрібного кредитування за версією видання «Капітал» та інші нагороди.

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
http://ad.admitad.com/goto/13dd3f5d33d3706bc289591f839a6e/
Заявка на кредит онлайн - тисніть на фото

Комментариев нет: